Osallistaminen on yksi tämän hetken yleisimmin puhuttuja trendejä liike-elämässä. Mutta mitä tuo tyylikäs trendisana oikeasti tarkoittaa? Entä miksi osallistaminen on aidosti hyvä ja tärkeä asia monenlaisille organisaatioille? Tai miksi pelkästään osallistamisesta puhuminen ei riitä? 

Yksinkertaisuudessaan osallistaminen merkitsee prosessia, joka tekee osalliseksi ja aktivoi. Tavoitteena tällä prosessilla on yleisimmin mahdollistaa osallistuminen. Näin yksinkertaista asiaa ei voi olla vaikea toteuttaa laadukkaasti eihän? Totuus on hieman erilainen. Huolimatta siitä että osallistamisen perusidea on yksinkertainen, eivät sen toteuttamiseen käytetyt keinot ole aina toimivia. Liian usein osallistaminen johtaa vain pölyttyviin raporttipinoihin ja kyselyihin joiden vastauksia ei aidosti hyödynnetä. Tämä on valitettavaa resurssien tuhlausta, sillä laadukkaasti toteutettu osallistaminen tarjoaa laajan kattauksen hyötyjä koko organisaatiolle.

Osallistamisen hyötyjä on syytä tarkastella kahdesta näkökulmasta. Organisaation johdolle osallistaminen tarjoaa erilaisia hyötyjä kuin myös niille, jotka ovat esimerkiksi asiantuntija- tai toimihenkilötehtävissä. 
Keskeisimpiä osallistamisen tarjoamia hyötyjä on jäsenten innostaminen yhteisiin asioihin. Tämän kaltainen innostuminen oman elämän päätöksistä johtaa luontevasti parempaa sitoutumiseen yhteisiin asioihin. Ollaanhan niihin itse oltu vaikuttamassa.Innostamisen lisäksi tutkimukset osoittavat osallistamisen vaikuttavan positiivisesti työhyvinvointiin.

Organisaation huipulta katsottuna jäsenten osallistaminen varmistaa ettei organisaatio tee mahdollisesti omien jäsentensä tahdon vastaisia päätöksiä. Toki jos näitä on pakko tehdä, tarjoaa osallistaminen tiedon siitä, mitä päätöksiä tulee perustella laajemmin.

Laadukkaasti toteutettu osallistaminen tarjoaa kahteen suuntaan toimivan viestintäkanavan. Vaikutusmahdollisuuksien, ideoiden ja tiedotteiden tulisi kulkea saumattomasti läpi organisaation. Tämä on äärimmäisen keskeinen pala osallistamista. Ilman suoraa kanavaa asiat hautautuvat toistensa sekaan ja kullan arvoisia asioita valuu hukkaan.

Osallistaminen tehostaa organisaatiosi toimintaa. Rohkea väite mutta siitä huolimatta tosi. Sitoutuneet jäsenet, bottom-up innovaatioiden mahdollisuus saavuttaa oikeat henkilöt, osallistamisen aikaan saama parantunut työhyvinvointi sekä ennen kaikkea motivoiva ja osallistumisen mahdollistava ilmapiiri. Nämä asiat tehostavat minkä tahansa organisaation toimintaa. 

MUTTA, miten voin toteuttaa laadukasta osallistamista omassa organisaatiossani?

On olemassa tehokas ja helppokäyttöinen työkalu, joka on suunniteltu mahdollistamaan osallistuminen kaikkiin oman elämän päätöksiin. Sen nimi on Democratize. Tämä ei ole vain sanahelinää sillä Democratize tarjoaa kaiken aiemmin mainitun ja paljon muuta. Olitpa sitten yksityishenkilö joka haluaa seurata politiikkaa ja ottaa kantaa,organisaation jäsen joka kaipailee vaikutusmahdollisuutta organisaatioonsa tai jotain tältä väliltä, on Democratize ratkaisu juuri sinulle. 
 

Profile picture for user Iiro
Iiro Rauhala