Yhä useampi äänestäjä on löytänyt Democratize-sovelluksen ja latausmäärät ovat kaksinkertaistuneet eduskuntavaalien alla.  

Kansalaisten kiinnostus sovellusta kohtaan on selvä merkki siitä, että tarvitsemme uudenlaisia tapoja ja teknologioita äänestyspäätöksen tueksi. Perinteiset vaalikoneet ovat toimivia uusien ehdokkaiden löytämiseen, mutta oikea politiikka voi olla niiden vastauksista kaukana. 

Olemme saaneet uusien käyttäjien mukana myös valtavan määrän positiivista palautetta ja loistavia vinkkejä. Palautteen perusteella teimme sovellukseen hakutoiminnon ja lisäsimme myös puolueiden vaaliohjelmat. Tulemme myös selventämään omaa profiilia, jonka kautta tulevaisuudessa näkyvät kaikki käyttäjän vastaukset sekä parhaat edustajat ja puolueet. Vaalien jälkeen lisäämme myös mahdollisuuden valita ”oman edustajan” eli henkilön, jota käyttäjä on äänestänyt. Näin oman äänestyspäätöksen arvioiminen tulee olemaan helpompaa. 

Eduskuntavaalien jälkeen alamme keskittymään jo tuleviin Euroopan Parlamentin vaaleihin ja tuomme EU päätöksenteon sekä edustajien valvonnan sovellukseen.  
 

Profile picture for user Niklas
Niklas Tuomola