Democratize parantaa demokratiaa luomalla uudenlaisen kommunikointikanavan päätöksentekijöiden sekä niiden välille, joita päätökset koskevat. Mahdollistamme myös valittujen edustajien seuraamisen sekä valvomisen avoimen datan avulla Eduskunnassa, EU:ssa ja kaupunginvaltuustoissa.

Teemme tämän kahdella tavalla, mobiilisovelluksella sekä web-alustalla. Sovellus on tarkoitettu kansalaisille ja niille joita päätökset koskevat, kun taas web-alusta on suunnattu organisaatioille sekä päätöksentekijöille.

Kuva poistettu.

 

Sovellus on ladattavissa Android sekä iOS puhelimille ilmaiseksi. Web-alusta on yksinomaan tällä hetkellä käytössä ainoastaan yhteistyökumppaneillamme, eli juuri teillä.

Web-alustan avulla voit helposti kysyä kysymyksiä sekä viestiä päätöksiä organisaatiosi jäsenille. Saat myös tarkkaa ja monipuolista dataa jäsentesi mielipiteistä.

Aloittaaksesi Democratizen käytön ota yhteyttä organisaatiosi yhteyshenkilöön. Mikäli et tiedä yhteyshenkilöä tai organisaatiossasi ei vielä käytetä sovellusta, niin lähetä meille viestiä.

Kuva poistettu.

Kirjaudu web-alustaan osoitteessa kysy.democratize.fi saamillasi tunnuksilla.

Etusivulla näet kaikki sinun kysymyksesi ja kysymykset joita voit oikeustasollasi hallita. Pystyt helposti piilottamaan/julkaisemaan kysymyksen suoraan etusivulta. Näet myös statistiikkaa ja tietoja yksittäisestä kysymyksestä. Klikkaamalla kysymystä pääset näkemään yksityiskohtaisempaa dataa.

Kuva poistettu.

Yksittäisen kysymyksen lisätietosivu tarjoaa sinulle yksityiskohtaista informaatiota kysymyksestä sekä muokkaus- ja poistomahdollisuuden.

Kuva poistettu.

 

Uuden kysymyksen luoti:

  1. Klikkaa oikeasta yläkulmasta “Uusi kysymys” painiketta.
  2. Kirjoita otsikko ja lisätiedot. Voit muokata lisätietotekstiä editorin avulla.
  3. Lisää halutessasi painamalla “Lisää uusi linkki”

“Linkin teksti” — Nimi linkille, jonka käyttäjät näkevät

“Linkin osoite” — linkin URL osoite

4. Julkaise kysymys painamalla “Julkaise” painiketta. HUOM! Kun julkaiset kysymyksen ensimmäisen kerran, niin käyttäjät saavat notifikaation uudesta kysymyksestä. Notifikaatio tulee kerran per kysymys.

Voit tallentaa kysymyksen koska tahansa painamalla “Tallenna” painiketta. Tallennettu kysymys ilmestyy myös etusivulle julkaisemattomana.

“Äänestyksen päätös” painikkeella pääset lisäämään asiaan päätöksen, joka lähetetään kysymykseen vastanneille käyttäjille.

Kuva poistettu.

 

Kysymyksen muokkaaminen:

  1. Paina etusivulla kysymyksessä näkyvää “Muokkaa” painiketta.
  2. Muokkaa kysymys mieleiseksesi.
  3. Tallenna ja julkaise painamalla “Tallenna” painiketta.

Voit poistaa kysymyksen lisätietosivulta painamalla “Poista” painiketta.

Mikäli sinulle jäi kysyttävää, niin ota meihin rohkeasti yhteyttä!

Profile picture for user Niklas
Niklas Tuomola