Democratizen perimmäisenä ideana on keskittää kaikki yksilön elämän päätökset samaan paikkaan. Tämä tarkoittaa lukuisten eri päätöksiä tekevien tahojen ja tasojen tuomista palveluumme. Eduskunnan ja EU:n parlamentin päätökset ovat jo sovelluksessa. Mutta mikä voisi olla kolmas hyvin keskeinen asia yksilön elämässä? Organisaatio jonka päätökset vaikuttavat hyvinkin suorasti yksilön arkeen?

Kyseessä on tietenkin oma asuinpaikkamme. Kaupungit ja kunnat ovat keskeisessä roolissa meidän jokaisen elämässä. Se mihin kotiseudullamme keskitytään näkyy nopeasti jokaisen meidän arjessa. Kehitetäänkö liikuntamahdollisuuksia vai kulttuurielämyksiä? Mikä tulee uuden puiston nimeksi? Mitä koulua lähdetään laajentamaan?

Edellä mainittujen kaltaiset jokaista lähellä olevat asiat ovat usein sellaisia joihin monella olisi mielipide, mutta aito vaikutuskanava puuttuu. Juuri tähän ongelmaan Democratize tarjoaa kaupungeille ja kunnille ratkaisun. Asukkaiden mukaan ottaminen suoraan heitä koskevissa päätöksissä onkin ollut luonteva kehitysaskel mm. Turussa ja Keravalla.

Oletko miettinyt että haluaisit vaikuttaa oman asuinpaikkasi asioihin tai kertoa mielipiteesi tuleviin päätöksiin? Silloin sinun kannattaa vinkata Democratizesta oman asuinpaikkasi päättäjille. Tuomme päätökset lähelle juuri sinua tehokkaasti ja edullisesti. Palvelumme sopii kaikenkokoisille kaupungeille ja kunnille ja sen käyttö on erittäin kätevää. Oman asuinpaikan päätöksiin vaikuttaminen voikin siis olla helpompaa kuin kuvitteletkaan.

Profile picture for user Iiro
Iiro Rauhala