Eduskuntavaalit ovat 56 päivän päästä ja ehdokkaiden vaalityö käy kuumana. Myös Democratize valmistautuu tuleviin vaaleihin tuomalla kaikki kuluvan vaalikauden äänestykset sovellukseen. Näin käyttäjämme voivat tarkasti tietää ketä edustajat ja mitkä puolueet ovat äänestäneen heidän kanssaan samalla lailla.

Vaaliuurnilla valitaan 200 ehdokasta edustamaan meitä eduskunnassa seuraavan neljän vuoden ajaksi. On tärkeää, että äänestyspäätöstä tehdessä äänestäjällä on tietoa myös edellisten edustajien sekä puolueiden äänestyskäyttäytymisestä. Tämä tieto on ollut aikaisemmin kiven takana ja vaatinut paljon perehtymistä sekä seikkailua eduskunnan nettisivuilla. Onneksi tämä on nyt historiaa ja tieto on tuotu helposti saataville Democratize sovellukseen. 

Muistakaa, että toimiakseen demokratia vaatii myös meitä kansalaisia. Asettamalla edustajat vastuuseen vaaleissa kehitämme päätöksentekoa sekä harjoitamme demokratian tärkeimpiä oikeuksia. Harkitulla ja tietoon perustuvalla äänestyspäätöksellä olet mukana tekemässä eduskunnasta sekä hallinnosta parempaa. Älä siis luota vain vaalilupauksiin, luota tietoon.  
 

Profile picture for user Niklas
Niklas Tuomola